Pioverà en Fase in Dansehallerne Kopenhagen

Gepubliceerd op 27.08.2024, 17:13

Op uitnodiging van Dansehallerne zal Anne Teresa De Keersmaeker Pioverà presenteren tijdens het inhuldigingsevent van hun nieuw gebouw in Carlsberg in Kopenhagen.

Voor de solo Pioverà keert De Keersmaeker terug naar haar roots. Concreet keert ze terug naar de minimalistische muziek van Steve Reich en naar de compositorische techniek van de phase shifting, die een sleutelrol speelde in de eerste voorstellingen van De Keersmaeker en die ze de voorbije 40 jaar als choreografisch principe verder ontwikkelde. Pioverà onderzoekt verschillende betekenissen van het niet synchroon zijn. De choreografie toont de urgentie en kracht van Reichs compositie It's Gonna Rain en exploreert de figuur van de spiraal om het cyclische van de tijd tastbaar te maken. Pioverà werd speciaal gemaakt voor de tentoonstelling Ann Veronica Janssens, Grand bal in Pirelli HangarBicocca in Milaan in 2023 en was op verschillende momenten tijdens deze tentoonstelling te zien.

Pioverà wordt op 31 augustus gepresenteerd in Dansehallerne Kopenhagen, Denemarken. Meer informatie over dit event is te vinden op de website van Dansehallerne.

Fase, Four Movements op muziek van Steve Reich is de eerste voorstelling die in het nieuwe gebouw van Dansehallerne wordt opgevoerd.

De voorstellingen van Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich zijn op 3 en 4 september. Meer informatie en tickets vind je hier: https://dansehallerne.dk/en/public-program/performance/15979/